08.05.2016 22:45

2016 05 08 Noc kostelů

Letošní Noc kostelů se konala nezvykle pozdě, a to až v pátek 10. června. Duchovní a umělecké bohatství křesťanských chrámů během této tradiční akce každoročně přitahuje pozornost tisíců návštěvníků. Zajímavý program byl připraven ve 312 kostelech.

„Tato noc může být noci světla, která dává možnost nalézt a porozumět smyslu vesmíru a života každého z nás. Vašimi průvodci budou samotní organizátoři, kteří vás uvítají. 

Každý, kdo se do Noci kostelů zapojuje, připravuje svůj program představující množství koncertů, komentovaných prohlídek, návštěvy jinak nepřístupných prostor, modlitby či příjemná setkání. V loňském roce se Noci kostelů zúčastnilo 1 483 kostelů a modliteben a v celé České republice bylo zaznamenáno téměř 500 000 návštěvnických vstupů. 

Spolek přátel Ostašova se k Noci kostelů připojil již po páté. V kostele sv. Vojtěcha tradičně vystoupil sbor ZNIČEHONIC pod vedením Jaroslava Koutského, dále si bylo možné v šeru kostela za svitu svíček poslechnout písničkáře KARLA DIEPOLDA, návštěvníci mohli také shédnout výstavu fotografií mapujících opravy kostela od roku 2011 (od kdy má spolek kostel v péči). Ještě před půlnocí o hosty nebyla nouze, zajímala je historie kostelíka i našeho spolku. Fotografie z tohoto večera najdete v GALERII.   

—————

Zpět